Feltételek - lifeguarding

A jelentkezés feltételei

Amennyiben nem tervezel az Egyesült Államokba utazni, úgy a kurzusra történő jelentkezés feltétele az hogy legalább 16 éves legyél, illetve hogy teljesítsd az úszás felmérőt.

Amennyiben J1 vagy H2B vízummal work&travel program keretén belül szeretnél lifeguard lenni, úgy a jelentkezés feltétele legalább 18 éves életkor, illetve J1-es vízum esetén aktív nappali tagozatos hallgatói jogviszony legalább egy befejezett félévvel. Ezen kívül természetesen neked is részt kell venned az úszás felmérőn.

Az úszás felmérőről

300 méter úszás

  • nincs időlimit
  • gyors- vagy mellúszás
  • megállás és pihenő nélkül
  • folyamatos úszás

 

Tárgyfelhozatal vízből

  • rendelkezésre álló idő: 1p30s
  • medence szélétől 15m úszás
  • 5kg-os tárgy felhozása medence aljáról
  • a tárgyat két kézzel fogva visszaúszás a medence végéhez

 

Víz taposása

  • 2 perc időtartam
  • csak lábmunka
  • kezek a vállon helyzekednek el

 

Milyen tanfolyamot kell elvégeznem?

Ahhoz, hogy lifeguard lehess, el kell végezned az American Red Cross lifeguard tanfolyamát. Ezt cégünk szervezi, a kiutazás előtt, Magyarországon lesz lehetőséged részt venni a tanfolyamon. Ennek keretében megtanuljátok a legfontosabb mentési technikákat, az újraélesztés módszereit és az elsősegélynyújtás alapjait.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, ettől azonban nem kell megijedned, az anyag könnyen elsajátítható, oktatóink pedig minden szükséges tudást átadnak az oktatás során.

A tanfolyam anyagáról bővebb információt a jobboldali "Lifeguard leszek" menüpont alatt találtok.

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Úgy tudom, már vízum nélkül lehet utazni az USA-ba. Miért van szükségem vízumra?

    A vízummentesség csak a turistákra és üzleti úton levőkre vonatkozik, a munkavállalás továbbra is szigorúan szabályozott, így amerikai munkavállaói vízumra lesz szükséged. Amennyiben a work and travel program keretin belül utazol az USA-ba, úgy a J1-es vízum kiváltása szükséges. Ezzel a vízummal már legálisan vállalhatsz állást az Egyesült Államokban.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Csak nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek?

    Igen, a J1-es vízumot csak nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezők kaphatják meg. (Levelező hallgatók, OKJ képzésben részt vevők sajnos nem tudnak jelentkezni)

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Végzős vagyok. Jelentkezhetek?

    Igen, végzősök is jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Tavaly diplomáztam. Jelentkezhetek?

    Nem, sajnos csak aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Nincs nyelvvizsgám. Jelentkezhetek?

    Igen, a nyelvvizsga nem feltétel, alapfokú angol nyelvtudás viszont szükséges.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Milyen típusú munkák vannak?

    Különböző szezonális munkákra tudsz jelentkezni, elsősorban úszómesternek, valamint az idegenforgalom területén. Kínálatunk folyamatosan bővül, az aktuális ajánlatokat megtalálod honlapunkon, a munkák menüpont alatt.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szükséges valamilyen előképzettség?

    Nem, egyik munka esetében sincs szükség előképzettségre, az lifeguardoknak viszont el kell végezni az Amerikai Vöröskereszt által elismert életmentő tanfolyamot, melyet mi szervezünk.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mik a jelentkezés feltételei?

    Nappali tagozatos, aktív hallgató jogviszony, alapfokú angol nyelvtudás. Lifeguardoknak: 300 méter úszás (mell vagy gyors), egy 5 kg-os tárgy felhozatala 2 m mélyről és a víz taposása két percig.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Vállalhatok másodállást is?

    Igen, a vízum lehetőséget ad arra, hogy ha időd engedi, másodállást vállalj. Fontos, hogy ez nem mehet elsődleges állásod rovására.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Az utazást magamnak kell megszervezni?

    Igen, a kijutást és a hazatérést mindenkinek magának kell megszerveznie.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Szállást biztosítanak?

    Igen, amerikai partnereink biztosítanak szállást, melynek díját a fizetésből levonják.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell adót fizetnem az USA-ban?

    A fizetésből levonásra kerül a tagállami és a szövetségi adó, ez azonban a hazatérés után visszaigényelhető.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Mennyi időt tartózkodhatok kint?

    Ez részben függ a tavaszi félév végének és az őszi félév kezdetének dátumától. Összesen 3-6 hónapot tudsz kint tartózkodni, melyből maximum 4 hónapot dolgozhatsz.

    >> tovább az összes kérdéshez

  • GY.I.K. - Work and travel program - Amerikai diákmunka

    Kell-e kötnöm biztosítást?

    A teljes kint tartózkodás idejére érvényes betegség- és balesetbiztosítást a vízumszponzor cég köti, ez benne van az vízumszponzori díjban. Az utazás idejére utasbiztosítás kötése egyénileg ajánlott.

    >> tovább az összes kérdéshez